
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر گفت: به اعتقاد بنده در حال حاضر سهامداران شرکت باید در راستای تقویت سرمایه شرکت حتی از محل منابع داخلی اقدام کنند زیرا این شرکت نمیتواند در راستای ایجاد و توسعه زیرساختها با توجه به افزایش تعداد روزافزون بازدیدکنندگان از طریق بالا بردن بهای بلیط، بار مضاعف بر دوش آنها تحمیل کند.
سپهرغرب، گروه خبــر: مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر گفت: به اعتقاد بنده در حال حاضر سهامداران شرکت باید در راستای تقویت سرمایه شرکت حتی از محل منابع داخلی اقدام کنند زیرا این شرکت نمیتواند در راستای ایجاد و توسعه زیرساختها با توجه به افزایش تعداد روزافزون بازدیدکنندگان از طریق بالا بردن بهای بلیط، بار مضاعف بر دوش آنها تحمیل کند.
قائممقام شرکت سیاحتی علیصدر در پاسخ به این سؤال که در راستای بهرهمندی نیروی کار موجود در منطقه و همچنین در جهت سرمایهگذاری بهخصوص در روستاهای اطراف غار چه رویکردی از طرف این شرکت دنبال میشود، عنوان کرد: کل جمعیت روستای علیصدر یک هزار و 150 نفر است که از این تعداد 300 نفر بهصورت مستقیم در فضای غار کارمند ما محسوب میشوند.
سید احمد حسینی با بیان اینکه حدود 270 نفر هم بهنوعی بهرهبردار شرکت در بخشهای مختلف همچون اماکن موجود در محل محسوب میشوند، ادامه داد: البته 150 نفر نیز بهصورت غیرمستقیم در لایههای بعدی فعالیتی، از فضای شرکت در اشتغال بهره میبرند.
وی با بیان اینکه با یک حساب سرانگشتی مشخص میشود که از جمعیت یک هزار و 150 نفری روستا بیش از 600 نفر از حوزه گردشگری غار منتفع میشوند، تصریح کرد: این رقم یعنی بیش از 50 درصد روستای علیصدر در بخشهای مختلف غار اشتغال دارند.
قائممقام شرکت سیاحتی علیصدر با اشاره به اینکه این ظرفیت اشتغالزایی در هیچ شهر و یا روستایی قابلمشاهده نیست، اذعان کرد: علاوه بر این نمیتوان از ارزشافزوده ایجادشده برای املاک و اراضی روستا نیز غافل شد.
اهالی علیصدر قطعهای از پازل گردشگری علیصدر
حسینی با تأکید بر اینکه اهالی روستای علیصدر قطعاً قطعهای از پازل گردشگری غار هستند، افزود: بر این اساس از مشاور طرح جامع نیز خواستهایم که این مهم را مورد توجه قرار دهد.
قائممقام شرکت سیاحتی علیصدر خاطرنشان کرد: هدفگذاری ما در این فضا منطقهای است؛ پس میبایست سهم هرکدام از مناطق ازجمله روستاهای اطراف و شهر گلتپه در طرح جامع محفوظ باشد.
95 درصد از خدمات مجموعه غار توسط اهالی روستای علیصدر ارائه میشود
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر نیز در واکنش به سؤال مطرحشده، عنوان کرد: متأسفانه دراینبین شاهد نهادینه شدن یک نگاه غلط هستیم چنانکه در حال حاضر اهالی روستا به غار وابسته هستند و بهنوعی خود را از تلاش برای ایجاد بسترهای دیگر اشتغالزایی بینیاز قلمداد میکنند.
غلامحسین تقوی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 95 درصد از خدمات مجموعه غار توسط اهالی روستای علیصدر ارائه میشود، ابراز کرد: اگر زمانی شرکت بخواهد خدماتی در سطح بینالمللی ارائه کند یقیناً به دلیل استفاده از فنّاوریهای نوین و اینترنت بخشی از اشتغال موجود دیگر دارای وجاهت نخواهد بود، پس ضروری است که اهالی برای آینده کاری خود تدبیر کنند.
وی ادامه داد: در این راستا اهالی میتوانند در بخش بومگردی روستایی، ایجاد اقامتگاهها و احداث هتلها با توجه به حضور روزافزون گردشگران، ورود کنند.
رویکرد سنتی اهالی علیصدر به غار در آینده نزدیک دیگر جوابگو نخواهد بود
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با بیان اینکه رویکرد سنتی فعلی در آینده نهچندان دور دیگر پاسخگو نخواهد بود، یادآوری کرد: این مسئله بهنوعی مشکل اجتماعی است که باید برای آن چارهای اندیشیده شود.
تقوی با بیان اینکه اهالی روستا باید به این باور برسند که این ظرفیت تنها متعلق به آنها نیست بلکه یک سرمایه ملی است، خاطرنشان کرد: البته اولویت ما برای اشتغالزایی اهالی منطقه است، اما بدان معنا نیست که در انتخاب افراد هیچگونه ملاک گزینشی را رعایت نکنیم.
افتخار ما ایجاد فضای امن باوجود بازدید روزافزون است
وی با بیان اینکه یکی از افتخارات شرکت سیاحتی علیصدر ایجاد فضای امن برای گردشگران است، گفت: خوشبختانه باوجود بازدید بیش از 600 هزار نفر از مجموعه طی 6 ماهه نخست سال تاکنون شاهد بروز کوچکترین مشکلی برای گردشگران نبودیم.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با تأکید بر اینکه مدیریت ارائه خدمات به بیش از 10 هزار نفر آنهم بهصورت روزانه کار آسانی نیست، اضافه کرد: لازمه تحقق این امر مدیریت کارآمدی بوده که خوشبختانه در مجموعه حاکم است.
مسافر خسته است پس نوع برخورد با وی باید متفاوت باشد
تقوی با بیان اینکه لازم است سطح اطلاعات عمومی مردم منطقه و حتی استان در نحوه برخورد با گردشگران تقویت شود، خاطرنشان کرد: باید مردم بدانند مسافر و گردشگر برای رسیدن به آرامش خیال قصد سفر کرده و خسته است، پس نوع برخورد با او باید متفاوت باشد.
وی با تأکید بر اینکه ما روستای علیصدر را جدا از فضای غار قلمداد نمیکنیم، افزود: دراینبین نیازمند همراهی فضای اجتماعی روستا برای اجرای درست طرح جامع غار در منطقه هستیم چراکه برخی از خواستههای مطرحشده از سوی اهالی با افق تعریفشده در این طرح همخوانی ندارد.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با بیان اینکه همراهی اهالی منطقه، توسعه متوازن شهرستان و منطقه را به همراه خواهد داشت، اظهار کرد: اگر بر همراهی اهالی و درعینحال کار کارشناسی تأکید داریم برای این است که شاهد تکرار مسائلی همچون سرمایهگذاریهای نافرجام مانند هتلی که در سالهای اخیر بهصورت نیمهکاره با دریافت مجوز از سوی میراث فرهنگی بدون داشتن فضای کارشناسی انجام شده، نباشیم.
تقوی اذعان کرد: البته این آمادگی از سوی شرکت وجود دارد که همکاری لازم را برای استفاده از ساختمان نیمهکاره بهعنوان موزه و یا ساختمان اداری داشته باشد.
آموزش بنا به فرهنگ حاکم بر جامعه روستایی و نیز پویایی گردشگری برای مجموعه غار یک ضرورت است
در ادامه، معاون گردشگری شرکت سیاحتی علیصدر در پاسخ به این سؤال که برای آموزش کارکنان و نیز اهالی منطقه ازآنجاییکه گردشگری زیرشاخه صنعت محسوب و بهنوعی یک علم تلقی میشود، چه کردهاید؟ گفت: از سالهای گذشته بنا به ضروری بودن فضای آموزش در حوزه گردشگری در این زمینه ورود جدی کردهایم.
مسعود ملکی با تأکید بر اینکه بنا به فرهنگ حاکم بر مجموعه غار که روستایی است و از طرفی آموزش برای پویای حوزه گردشگری یک اولویت محسوب میشود، تصریح کرد: آموزش کارکنان معمولاً در نیمه دوم سال که میزان فعالیت غار کمتر است، انجام میپذیرد.
وی با اشاره به قالبهای مختلفی که برای آموزش در نظر گرفته شدهاست، اضافه کرد: بخشی از آن آموزشها بهصورت متمرکز از ابتدای آبانماه با حضور اساتید در رشتههای مختلف همچون تکریم اربابرجوع تا راهنمایی گردشگری، آموزش نیروی کار جدید در زبانهای عربی و انگلیسی، امداد و نجات و غیره در روستا آغاز شدهاست.
معاون گردشگری شرکت سیاحتی علیصدر با بیان اینکه حضور برای اهالی روستا در این کلاسها کاملاً رایگان است، افزود: از طرفی چندین سال است که کلاسهای غریق نجات برای کارکنان فعال در این بخش برگزار میشود.
ملکی با اشاره به تعامل موجود بین مجموعه علیصدر با سازمان هلالاحمر استان در برخی از بخشهای آموزشی همچون امداد و احیا، اذعان کرد: حتی سال گذشته کلیه کارکنان مجموعه در قالب یک تور جهت آموزش به شهرهای مختلف فرستاده شدند تا با حضور در اماکن گردشگری با بخشهایی همچون ارائه خدمات آشنا شوند.
وی با بیان اینکه طی سال گذشته در این راستا از شهرهایی همچون اصفهان، کاشان و قم بازدیدهایی انجام شد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در حال حاضر کارکنان مسیر ویژه غار مسلط به زبان انگلیسی هستند و میتوانند در خصوص اطلاعات داخلی با گردشگران خارجی ارتباط لازم را برقرار کنند.
قائممقام شرکت سیاحتی علیصدر در پاسخ به این سؤال که بالاخره سهم سهامداران شرکت چه زمانی پرداخت خواهد شد، ادامه داد: شرکت در بدو تأسیس بر مبنای غیرانتفاعی بودن تشکیل شدهاست.
حسینی با بیان اینکه شرکت سیاحتی علیصدر ازنظر قانون تجارت جزء شرکتهای سهامی خاص محسوب میشود، عنوان کرد: این در حال است که سهامداران شرکت، نهادهای عمومی غیردولتی هستند.
وی با تأکید بر اینکه 20 درصد سهام شرکت متعلق به شهرداری همدان، 40 درصد مربوط به سازمان همیاریها شهرداری و 40 درصد نیز سهم شرکت سرمایهگذاری ایرانگردی و جهانگردی است، تصریح کرد: بر این اساس منافع آنها به نحوه دیگری برآورده میشود.
قائممقام شرکت سیاحتی علیصدر گفت: بهعنوان مثال این شرکت در شهر همدان خدماتی همچون برگزاری رویدادها، ایجاد زیرساخت گردشگری در تپه عباسآباد و چارتر کردن پروازها را بر عهده داشته که این خدمات عمومی را میتوان در حوزه وظایف شهرداری و کمک به زیرساختهای شهری تعریف کرد.
سود سهام بهصورت معنوی و اجرایی پرداخت میشود
وی با بیان اینکه سهم سهامداران در قالب ارائه خدمات معنوی و اجرایی پرداختشده، اظهار کرد: علاوه بر آنچه گفته شد سهم سازمان جهانگردی نیز در قالبی مختص خود ارائهشده مثلاً هتل این سازمان در مجموعه غار مستقر است بنابراین تلاش ما برای جذب مسافر بر درآمد این نهاد تأثیر دارد.
حسینی با بیان اینکه غار بهتنهایی یک سرمایه ملی و جزء انفال است، ابراز کرد: پس درآمد آن نمیتواند مختص یک سازمان و یا یک گروه خاص باشد.
وی با تأکید بر اینکه طی سالهای گذشته محل دقیق صرف درآمدهای غار مشخص بوده، تأکید کرد: این مسئله طی سالهای اخیر از سوی دستگاههای نظارتی رصد شدهاست.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر نیز در این خصوص گفت: سهام سهم دارن محفوظ است اما مسئله اینجاست که برخیها اینگونه استنباط میکنند که باید سود سهام آنها بهصورت نقدی پرداخت شود حالآنکه طبق اساسنامه نگاه سرمایهگذاری از طریق افزایش زیرساختها است.
وی با تأکید بر اینکه طی روزهای اخیر اخباری در رسانهها منعکس شد مبنی بر اینکه شورای اسلامی شهر همدان خواهان تعیین تکلیف سهام شهرداری در غار شده، اذعان کرد: وظیفه شورا در حوزه سیاستگذاری و نظارت است اما در حوزه مدیریت شهری طبق قانون حق دخالت در امور شهرداریها را ندارد.
تقوی تصریح کرد: از طرفی در فضای سرمایهگذاری دو رویکرد سرمایهگذاری ملموس و غیرملموس را دنبال میکنیم؛ بنابراین زمانی که شهرداری برای جذب گردشگر تبلیغ میکند هدفش افزایش درآمد عمومی است زیرا حضور گردشگر در بخشهای مختلف منجر به افزایش درآمد مردم و درنهایت افزایش پرداخت عوارض به شهرداریها میشود.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با بیان اینکه این مفهوم در حوزه فعالیت مجموعه علیصدر برای مدیریت شهری نیز صدق میکند، گفت: افزایش جذب گردشگر در علیصدر هرساله درآمد شهر و درعینحال نیاز به ایجاد زیرساختهای خدماتی را افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه حضور سالانه 700 هزار نفر گردشگر در علیصدر بهواقع افزایش سرمایه استان است، عنوان کرد: به اعتقاد بنده در حال حاضر سهامداران شرکت باید در راستای تقویت سرمایه شرکت حتی از محل منابع داخلی اقدام کنند زیرا این شرکت نمیتواند در راستای ایجاد و توسعه زیرساختها با توجه به افزایش تعداد روزافزون بازدیدکنندگان از طریق بالا بردن بهای بلیط، بار مضاعف بر دوش آنها تحمیل کند.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر در پاسخ به سؤال خبرنگار سپهرغرب مبنی بر صحت یا عدم صحت خبر بدهی این شرکت به کیشایر تأکید کرد: شرکت علیصدر به کیشایر بدهی ندارد.
غلامحسین تقوی روز گذشته با حضور در غرفه گروه خبری سپهرغرب در نمایشگاه دستاوردهای 40 ساله بسیج، در پاسخ به سؤال خبرنگار سپهرغرب مبنی بر صحت یا عدم صحت خبر بدهی شرکت علیصدر به کیشایر با تأکید بر اینکه پروازها توسط آژانسها مدیریت نمیشوند و بحثی دولتی است، بیان کرد: مقرر شده بود که شرکت علیصدر طی مقطعی در زمینه پروازهای همدان- کیش و همدان- تهران کمکدهنده باشد که در این مسیر حتی شرکت علیصدر مهر ضرر هم داد.
وی با بیان اینکه قرار نبوده شرکت علیصدر این پرواز را انجام دهد، خاطرنشان کرد: قرار نبوده این شرکت که خدماتش در بخش گردشگری است، در بخش پرواز اقدام کند؛ بدینسان بنا شد که شرکت علیصدر تنها کمککننده باشد، اما در این مسیر شرکت بدهیهایی را نیز متقبل شد.
گردشگری در همدان تا حدی مظلوم مانده است
تقوی تأکید کرد: با توجه به اینکه صحبتهایی مبنی بر بدهی شرکت علیصدر به شرکت کیشایر در جلساتی مطرح شده است، لازم میدانم که یادآور شوم شرکت علیصدر هیچ بدهی به کیشایر ندارد و تعهداتش را انجام داده است.
وی در ادامه یادآور شد: همدان بهلحاظ موقعیتی و درآمدی در سطح مناسبی بوده، ضمن اینکه در استان ایجاد درآمد میکنیم و به سایر استانها هم کمک میدهیم؛ حال آنکه درآمدها در استان همدان بیشتر متکی بر کشاورزی و گردشگری است، اما گویی در بخش گردشگری مقداری مظلوم ماندهایم. چراکه با وجود استعدادها و پتانسیلهای گردشگری استان، همچنان نتوانستهایم از آنها استفاده مناسبی ببریم.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر در بخش پایانی صحبتهای خود تأکید کرد: متأسفانه صداوسیما در این مسیر همکاریهای لازم را در معرفی جاذبههای گردشگری همدان نداشته است و شاهدیم که زمان پخش برنامههای تلویزیونی در زمینه گردشگری نیز بسیار نامناسب انتخاب میشوند و کمترین بیننده را به خود اختصاص میدهند.
همدان نیازمند پرواز برنامهای است و نه چارتری
قائممقام شرکت سیاحتی علیصدر نیز درخصوص این موضوع بیان کرد: شرکت علیصدر در یک مقطع پرواز همدان- مشهد و همدان- کیش را چارتر و در این زمینه با شرکتهای هواپیمایی ایچون کیشایر و آسمان نیز کار کرده است.
سیداحمد حسینی با بیان اینکه شرکت علیصدر چند سال (با وجود آنکه ازلحاظ مالی برای این شرکت زیانده بود) پرواز همدان-مشهد را ادامه داد، مطرح کرد: نمیتوان به شرکت علیصدر بهعنوان یک بنگاه اقتصادی نگاه کرد، حال آنکه پرواز همدان به کیش و همدان به مشهد برای شرکت ما زیانده بود.
وی با تأکید بر اینکه آنچه باعث توقف پرواز همدان به کیش شد با وجود تمامی گفتهها، بحث بدهی مالی شرکت علیصدر به کیشایر نبوده است، تصریح کرد: بحثی که دراینبین عامل توقف پرواز همدان به کیش شد، این بود که شرکت کیشایر هواپیمای فوکر خود را که ظرفیتی 100 نفره دارد، ناگهان به هواپیمای ام.دی با ظرفیت 150 مسافر تغییر داد؛ بدینترتیب دیدیم که همدان کشش این تعداد مسافر را ندارد که هر هفته دو پرواز 150 نفره داشته باشد. بدینسان پرواز بهشدت برایمان زیانده شد و خسارتهای زیادی به شرکت علیصدر وارد آمد.
قائممقام شرکت سیاحتی علیصدر تصریح کرد: از سویی با وجود توافقهای بهعملآمده با کیشایر، قیمت پرواز از سوی این شرکت گران و این موضوع موجب شد دیگر در این زمینه بازاری در همدان وجود نداشته باشد؛ علاوهبر این رقبایی که در بحث پرواز چارتی وجود دارند و در سطح کشور حمایت میکنند نیز قیمتهایی که از تهران به کیش داشتند را بهشدت کاهش دادند و بهمرور درخواست این پرواز در همدان کم شد.
حسینی در ادامه بحث صراحتاً اعلام کرد: شرکت علیصدر هیچ بدهی به کیشایر ندارد، یک اختلاف حساب بسیار جزئی داشتیم (در حد چند میلیون تومان) که آن نیز حلوفصل شد؛ بدینسان تأکید میکنم که توقف پرواز همدان- کیش هیچ ربطی به بدهی مالی نداشته است و تنها چیزی که باعث توقف این پرواز شد، موضوعات مطرحشده در خصوص عملکرد شرکت کیشایر بود.
قائممقام شرکت سیاحتی علیصدر با بیان اینکه هماکنون در بحث چارتر کردن پرواز همدان- کیش شرکت علیصدر وارد کار شده اما حمایتی انجام نپذیرفته، عنوان کرد: شرکت علیصدر مهر آژانس خدمات مسافربری است که توان اقتصادی بسیار محدودی دارد و نمیتواند چنین زیانهایی را تحمل کند؛ بدینسان پیشنهاد ما آن بود که در درجه نخست پرواز بهجای چارتر بودن، برنامهای شود و از سوی مسئولین حمایتها بهعمل آید، چراکه هیچ آژانس مسافرتی در همدان بهتنهایی قادر به چارتر کردن این پرواز نخواهد بود. از سویی استقبال مسافران از همدان برای این پرواز نیز بهسبب قیمت متفاوت آن نسبت به پرواز تهران به کیش، پایین است.
وی با بیان اینکه مشکل پرواز همدان زمانی حل میشود که بهجای پرواز چارتری به دنبال پرواز برنامهای باشیم، گفت: تا زمانی که مشکل سیستم پروازی فرودگاه همدان تغییر نکند، این مشکل نیز حل نخواهد شد و این موضوع در دست دولتمردان است.
حسینی ادامه داد: همدان بهعنوان قطب گردشگری و یک کلانشهر متأسفانه فاقد پرواز برنامهای است و مسئولین به چارتر کردن اکتفا کردهاند، درحالی که پرواز چارتری مشکلات خاص خودش را دارد.
وی با بیان اینکه اگر به دنبال انتخاب مسیر درست از سوی مدیران برای موضوع پرواز همدان- کیش و پرواز به نقاط دیگر هستیم لازم است تا بهصورت برنامهای این پروازها آماده شوند، تصریح کرد: با پروازهای برنامهای است که مردم استانمان میتوانند از مزایای پرواز بهرهمند شوند؛ چراکه پرواز چارتری نمیتواند بعضی از خدمات خاص را به مسافران ارائه دهد.
قائممقام شرکت سیاحتی علیصدر در ادامه این موضوع تشریح کرد: در پرواز چارتری خانوادههای معظم شهدا نمیتوانند از تخفیفات پروازشان استفاده کنند و بچهها نیز نمیتوانند بلیت رایگان داشته باشند؛ اما اگر پرواز برنامهای باشد، تمامی این تسهیلات را میتوان به مسافران ارائه داد.
تخفیف 50 درصدی برای خانواده معظم شهدا، رزمندگان، ایثارگران، جانبازان و بسیجیان
معاون گردشگری شرکت سیاحتی علیصدر نیز با بیان اینکه یکی از برنامههای شرکت علیصدر برای رفاه حال مسافران برگزاری تور علیصدر است، خاطرنشان کرد: بنا به درخواست مسافران، گردشگران و همشهریان همدانی، از یک نفر تا تورهای چندنفره با خودروهای متفاوت و بهصورت روزانه بازدید از غار علیصدر ترتیب داده شده است.
مسعود ملکی ادامه داد: در این زمینه علاوهبر خودرو، صرف غذا، راهنما و بازدید از غار علیصدر، خدماتی نیز به مسافران ارائه خواهد شد؛ بدینسان افراد میتوانند با مراجعه به دفتر آژانس مسافرتی علیصدر، از این امکان استفاده کنند.
معاون گردشگری شرکت سیاحتی علیصدر با بیان اینکه بسیجیان میتوانند با ارائه کارت خود از تخفیف 50 درصدی در بازدید از غار علیصدر استفاده کنند، تصریح کرد: ما به ایثارگران و مجموعه بسیج بهسبب اقدامات بیشمار آنها در دفاع مقدس و هماکنون در جنگهای فرهنگی و نرمافزاری بدهکار هستیم؛ بدینترتیب خدمات و تسهیلاتی به آنها ارائه خواهیم داد.
وی در بخش پایانی سخنان خود مطرح کرد: بدینترتیب خانواده معظم شهدا، رزمندگان، ایثارگران، جانبازان و بسیجیان میتوانند از با ارائه کارت خود، از تخفیف 50 درصدی در بازدید از غار علیصدر بهرهمند شوند؛ از سویی در طول سال نیز خدماتی به خانوادههای شهدای مدافع حرم ارائه کردیم و میزبان این افراد برای بازدید از غار علیصدر بودیم.