
مهندس تقوی با اشاره به اینکه خوشبختانه نگاه استاندار به مباحث گردشگری دلسوزانه و علمی است عنوان کرد: دراین بستر هم زیرساختهای گردشگری شهر همدان مورد توجه است و هم زیرساختهای دیگر شهرستانها به طوریکه برای تقویت زیرساختهای گردشگری در علیصدر با دقت نظر ویژه به دنبال بازنگری طرح جامع علیصدر مطابق با استانداردهای بینالمللی از طریق زبدهترین مشاوران ملی و بینالمللی هستیم.
نشست های تخصصی شرکت سیاحتی علیصدر، راهی برای پیشبرد اهداف کلان گردشگری
استان همدان که در دامان کوه الوند پهنه گسترانیده با تمدن سه هزار ساله از کهن ترین شهرهای جهان است و در سال 85 با مصوبه مجلس شورای اسلامی به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران معرفی شد.
این استان با دارا بودن آثار تاریخی و باستانی ارزشمندی همچون تپه هگمتانه، کتیبه های گنجنامه، آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، گنبد علویان و جاذبه های طبیعی همچون غار شگفت انگیز علیصدر هم اکنون به عنوان پنجمین شهر گردشگری کشور شناخته می شود.
استان همدان دارای بیش از یک هزار و 800 اثر تاریخی و توریستی شناسایی شده است که یک هزار اثر استان همدان ثبت ملی شده است.
شرکت سیاحتی علیصدر به عنوان پایلوت گردشگری در منطقه نیز با عضویت در انجمن بین المللی غار های توریستی ISCA و سازمان جهانی گردشگری UNWTO توانسته نقش مهمی در جذب و به نمایش گذاشتن توانمندی های استان به گردشگران داخلی و خارجی بازی کند.
پیشنهاد میزبانی همدان برای چهلمین نشست اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری توسط شرکت سیاحتی علیصدر مطرح و مورد تأیید قرار گرفت.بر همین اساس شهر همدان در آبان ماه سال ۱۳۹۷ میزبان چهلمین نشست اعضای وابسته این سازمان بود. لازم به ذکر است که شرکت سیاحتی علیصدر از سال 1394 به عضویت اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری درآمده و از سال 1396 عضو هیات رئیسه اعضای وابسته سازمان مذکور شده است.
مدیر عامل شرکت سیاحتی علیصدر با بیان اینکه این شرکت، غیردولتی است که منافع آن به نهادهای عمومی غیردولتی باز میگردد گفت: درواقع این شرکت با سابقه فعالیت تقریبا 30 ساله منشا خیری برای فعالیت در عرصههای گردشگری است.
غلامحسین تقوی با اشاره به اینکه از تجربیات و نیروی انسانی و سرمایه که در این شرکت وجود دارد میتواند برای پیشبرد اهداف توسعهای استان در بخش گردشگری استفاده کرد افزود: متاسفانه هنوز بخشی از ظرفیتهای گردشگری استان ناشناخته است.
وی با تاکید براینکه البته هرساله شاهد توسعه و رونق روزافزون در حوزه گردشگری دراستان همدان بودهایم گفت: طی 30 سال فعالیت که داشتیم همواره چالش وجود داشته اما حرکت شرکت علیرغم نوسانات روبه به رشد بوده است.
مدیر عامل شرکت سیاحتی علیصدر با بیان اینکه این شرکت در بدو امر در قالب ارائه خدمات بهتر به بازدیدکنندگان از غار تاسیس شد اذعان کرد: یقینا فعالیت این شرکت از حیث نیروی انسانی نقش موثری در اشتغال استان همدان داشته است.
اشتغالزایی 300 نفری علیصدر به صورت مستقیم
تقوی با تاکید براینکه این شرکت به صورت مستقیم برای 300 خانوار و به صورت غیر مستقیم برای هزاران خانوار اشتغالزایی کرده است عنوان کرد: هدفهایی که توسط این شرکت دنبال میشوند بلند مدت هستند.
وی با اشاره به اینکه این شرکت در افق بلندمدت خود میتواند به عنوان یک ظرفیت بخش خصوصی حوزه گردشگری استان را نیز حمایت و مدیریت کند گفت: ساختار این شرکت متکی به درآمدهایی است که از بازدید غار دریافت میشود.
تقوی با اشاره به اینکه سعی ما براین است که حداقل هزینه از بازدیدکنندگان دریافت شود اظهارکرد: وضعیت اقتصادی کشور به گونهای که ما تمایلی به ثروتاندازی از این طریق نداریم اما این هزینهها نیز در جهت ارائه خدمات بهتر و نیز سرمایهگذاری در حوزه زیرساختهای گردشگری دریافت میشود.
مدیر عامل شرکت سیاحتی علیصدر با اشاره به اینکه این سرمایهگذاری نیز در راستای رفاه بیشتر بازدیدکنندگان ازمجموعه انجام میپذیرید خاطر نشان کرد: استان همدان دارای خلاءهای بسیاری در بخش گردشگری است.
وی افزود: براین اساس میبایست دولت این فرصت را ایجاد کند که بخشهای خصوصی بتوانند دراین وادی ورود جدی داشته باشد.
تقوی با تاکید براینکه مدیران این مجموعه براین باور هستند که بخش خصوصی میتواند گردشگری استان همدان را پویا کند گفت:با توجه به مشکلات که در بخش دولتی وجود دارد میبایست کم کم بخش خصوصی برابر اصل 44 قانون اساسی که رهبری نیز بر آن تاکید دارند نقش موثرتری را در بخشهای مختلف ایفا کند.
مدیر عامل شرکت سیاحتی علیصدر با بیان اینکه هنوز زیرساختهای گردشگری استان همدان در حد ایدهآل نیست خاطر نشان کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود گردشگری در استان همدان نیازمند توجه بیشتر دراین بخش هستیم.
وی با بیان اینکه دراین بین چند چالش مانع رسیدن استان به وضعیت ایدهآل در حوزه گردشگری شده است بیان کرد: برای بخشی از این موانع میبایست به صورت کلان دراستان برنامهریزی و راهکار ارائه کرد زیرا بخش خصوصی به تنهایی نمیتواند برای این مشکلات چارهاندیشی نکند به عنوان مثال چالش راهها و حمل ونقل، در نظر بگیرید هنوز راه دسترسی مناسب و استاندارد برای رسیدن به مجموعه سیاحتی علیصدر در فاصله 75 کیلومتری از مرکز استان وجود ندارد.
تقوی افزود: پس وقتی دم از بینالمللی بودن شرکت سیاحتی علیصدر و یا غار میزنیم باید اندیشه و تدبیر بینالمللی را داشت بنابراین نمیتوان انتظار داشت که راه دسترسی به این مجموعه نیز به تنهایی از طریق شرکت، تامین و یا بازسازی شود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه درحال حاضر زیرساختهای دیگر موثر در گردشگری نیز همچون فرودگاه در استان همدان در واقع به حالت تعطیل درآمده است عنوان کرد: این بسترها و دیگر زیرساختهای موثر در حوزه گردشگری نیازمند توجه ویژه است.
تقوی درتکمیل مباحث فوق با اشاره به برخی از کمبودهای زیرساختی در جوار مجموعه علیصدر گفت: چرا باید در شهر گلتپه هنوز زیرساختها ابتدائی بوده و حتی ساختار شهر در حد روستا باقیمانده باشد این درحالی است که شهرداری این شهر میبایست با همراهی اهالی نسبت به ایجاد چنین زیرساختهایی پیش گام باشد.
وی با بیان اینکه این شهر درصورت مهیا بودن زیرساختها میتواند میزبان خوبی برای بازدیدکنندگان از مجموعه علیصدر باشد خاطر نشان کرد: حضور 500 تا 600 هزار نفر بازدیدکننده درسال عدد کمی برای جذب گردشگر دراین شهر نیست.
مدیر عامل شهرک سیاحتی علیصدر با اشاره به اینکه این ظرفیت درمنطقه میتواند ایجاد سرمایه و ثروت کند خاطر نشان کرد: تحقق این مهم منوط به افزایش ماندگاری مسافر در منطقه است اما متاسفانه هنوز این زیر ساخت مهیا نیست.
تقوی با تاکید براینکه میتوان با افزایش ماندگاری مسافر را برای بازدید از دیگر ظرفیتهای گردشگری ترغیب کرد گفت: دراین بین علاوه بر زیرساختها نباید از ضرورت توجه به همراه کردن بافت اجتماعی نیز غافل شد.
وی با بیان اینکه ضرورت پرداختن به مباحث اجتماعی درحوزه گردشگری میبایست از سوی مدیران متولی حوزه امنیتی و سیاسی استان مورد توجه قرار گیرد ابراز کرد: متاسفانه در برخی از مناطق گردشگری هنوز به داشته گردشگری به عنوان میراث پدری نگاه میکنند این درحالی است که ظرفیت موجود متعلق به تک تک آحاد ملت است.
تقوی با اشاره به اینکه آماده کردن بستر اجتماعی برای رسیدن اهداف توسعه گردشگری یک ضرورت است عنوان کرد: باید این باور در بین هماستانیها تقویت شود که وقتی مسافر و گردشگری وارد استان میشود به همراه خود میتواند ارزش افزوده و ثروتی را برای منطقه به همراه داشته باشد پس میبایست مورد تکریم قرار گیرد.
وی با بیان به اینکه وجود کارتن به دستان نیز به عنوان یکی از معضلات اجتماعی گردشگری میتواند دراین بخش آسیبزا باشد گفت: چرا در شهری که دارای چندین اقامتگاه رسمی و هتل است باید شاهد چنین صحنههایی باشیم.
تقوی با بیان اینکه آهنگ بینالمللی گردشگری همدان با چنین فضاهایی همخوانی ندارد عنوان کرد: درواقع وجود معضلات اجتماعی زیبنده همدان جهانی نیست.
مدیر عامل شرکت سیاحتی علیصدر با اشاره به اینکه البته مردم همدان در جای جای استان میهماننواز هستند گفت: درواقع میتوان با برنامهریزی هدفمند از این ظرفیت دراستان برای حوزه گردشگری بهره برد.
تقوی با اشاره به اینکه به نظر بنده شرکت سیاحتی علیصدر که علاوه بر غار بخشی از مجموعه عباسآباد و تله کابین گنجنامه را نیز شامل میشود میتواند در حوزه پذیرایی از بخش اعظمی از میهمانان ورودی به استان نقش آفرین باشد عنوان کرد: متاسفانه در عرصه زیرساختهای مورد نیاز برای تردد به این دوظرفیت گردشگری نیز دچار چالش هستیم زیرا مسیر منتهی( جاده گنجنامه ) به این مجموعهها در روزهای پیک گردشگری به لحاظ ترافیکی قادر به پاسخگویی نیاز مسافران نیست.
طرح جامع بستری برای جذب سرمایهگذار
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه نگاه استاندار به مباحث گردشگری دلسوزانه و علمی است عنوان کرد: دراین بستر هم زیرساختهای گردشگری شهر همدان مورد توجه است و هم زیرساختهای دیگر شهرستانها به طوریکه برای تقویت زیرساختهای گردشگری در علیصدر با دقت نظر ویژه به دنبال بازنگری طرح جامع علیصدر مطابق با استانداردهای بینالمللی از طریق زبدهترین مشاوران ملی و بینالمللی هستیم.
تقوی افزود: براین اساس شرکت با جدیت دراین بستر گام نهاده و طی ماههای اخیر فراخوان جذب مشاور را ارائه کرده و در حال رسیدگی به پیشنهادات برای انتخاب مشاور ذیصلاح هستیم.
وی با بیان اینکه این طرح در واقع بستری است برای جذب سرمایهگذار است عنوان کرد: این طرح برای با نگاهی آیندهنگرانه در دست تهیه خواهد بود زیرا میبایست طبق نیاز قابلیت اجرا داشته باشد.